Simpel gezegd is een leren hoesje, een hoesje van leer (of PU leer) waarin je iets kunt bewaren ter bescherming of als verpakking. Leer is afkomstig van het huid dat is overgebleven van vlees dat gebruikt is voor consumptie, zoals dat van koeien. Voor meer luxueuze materialen wordt ook wel het huid gebruikt van een hert of krokodil. PU leer is onder andere gemaakt van polyurethane (PU). PU leer wordt ook wel kunstleer genoemd. Het voordeel van kunstleer is dat het leer lang goed blijft uitzien en hiervoor niet het huid van dieren gebruikt hoeft te worden (het wordt soms ook wel vegetarische leer genoemd). Leren hoesjes kunnen dus gemaakt zijn van leer of kunstleer.

oranje leren hoesje iphone 5

Hoesjes zijn in vele soorten en maten. Met de opkomst van mobiele telefoons begin jaren 90 zijn is het aanbod van verschillende hoesjes enorm gestegen. Leren hoesjes zijn met name in het zakenleven zeer in trek vanwege de luxueuze uitstraling en duurzaamheid. Met de kleine klaptelefoons waren leren hoesjes vooral voorzien met riemklem zodat men een mobiel vast kon maken aan de riem (of vooral kon laten zien wat voor mobiel men had!).

Echter met de opkomst van de iPhone (telefoon van Apple) in 2007 zijn de formaten en stijlen van telefoons meer uniform geworden. Hoewel in sommige landen klaptelefoons nog wel gebruikt worden is het standaard touchscherm vooral een standaard geworden in Europa en Amerika. Telefoons kunnen nu meer en zijn nu ter grootte van een handpalm of zelfs groter. Deze telefoons kun je niet zo makkelijk aan je riem vastmaken! Grote fabrikanten zoals Samsung en HTC verkopen hier bijna vooral touch screen telefoons. Leren hoesjes voor deze telefoon vallen vaak in de stijlen met klepje of zonder klepje. Het klepje van een leren hoesje is vooral bedoeld om het scherm te beschermen. Leren hoesjes zonder klepje zijn vooral bedoeld om de behuizing te beschermen tegen krassen. Daarnaast zijn er ook zakjes of pouches waarin je telefoon kunt bewaren. Met een simpele trekkoord of pul-tap kun je een telefoon gemakkelijk uit een leren hoesje trekken. Zie de video hieronder:

Bij Leren Hoesje vind je hoesjes in verschillende originele kleuren zoals oranje, roos, blauw maar natuurlijk ook traditioneel zwart en bruin. Bezoek onze leren hoesje winkel!